Főoldal Cégünkről Szolgáltatásaink Elérhetőség Referenciák Hírek Fórum
Friss hírek
Ingyenes pályázatfigyelés
EMVA támogatási intézkedések
EMVA leírása
Aktuális intézkedések
Álláslehetőség
EMVA Tudástár
Letölthető dokumentumok
Gyakran feltett kérdések
Kérdőív
AVOP
Fogalomtár
Hasznos linkek
Publikációk
Gépkatalógus
Médiajánlat
2014-2020
 
Feliratkozás
Az Ön neve:

Az Ön e-mail címe:

Az Ön lakcíme:

Adja meg a képen látható betűket!
Leiratkozás
Az Ön e-mail címe:

Feltöltés alatt!
 
Fórum
Hirdetés

Itt hozzászólhat a témához!

Forum

LétrehozásBeküldőBejegyzés
2015.09.01. 01:59nocsak2016 évtől kistermelői, családi gazdaságok feldolgozott termékeik védelmében, népszerűsítésére, piaci helyzet javítására tervezett intézkedések. Minden multinacionális élelmiszer forgalmazó köteles üzletében kialakítani kistermelői standokat minimum 70nm alapterületen. Ital, tartósélelmiszer autómatákat üzemeltetők Össz nyilvántartott/ engedélyezett berendezéseinek minimum 10%-nál köteles kistermelői tartósélelmiszert eladásra Biztosítani kihelyezett berendezéseiből. Üzemi konyhával rendelkező 500 főnél több foglalkoztatottnál a menü és ala carte kínálatában minimum 20% kistermelői, családi gazdaságból származó alapanyagot felhasználni. Pfff 😅 valami ilyesmi már csoda lenne...
2015.08.31. 23:47hasutasNem bántásképpen, de írok neked "szegénylegény", természetesen meg lehet sértődni, illetve lehet ócsárolni is... Valahol ilyen a magyar ember, megpróbálta, nem jött össze,-panaszkodik, ez kell- az kell, de ha lenne, ez meg az akkor biztos jó lenne, na meg mindenki tehet róla, csak ő nem. Kedves "szegénylegény" leírom az én történetemet, és okulj, vagdalkozz, becsmérelj, mert ezek is mi vagyunk...sajnos....2012-ben belekezdtem a mezőgazdaságban, igaz volt előszele, 2008- ban telepítettünk a feleségemmel 10.000 db fenyőt, cirka 280.000 ft volt, és hát ez 6 évig "alvó módban" volt! 2013-ban megtörtént az első palánta elrakása, hozzáteszem ketten álltunk neki egy barátnak hitt ismerőssel, és elég erősen megfizettük a tanulópénzt, olyan 1,1 millió ft-ba fájt nekünk. 2014-ben lassan beindult az üzlet :) csak hát mindenki sejti, közös lónak....így is lett, nem maradt más, minthogy egyedül vigyem tovább az "üzletet", természetesen a "barátot" ki kellett fizetni, meg is egyeztünk 550.000 ft-ban :)!Talán itt volt a legnehezebb, nem volt semmi, épp senkinek nem kellett az eper (majdnem feladtam), hazamentem feleségemmel megbeszéltük ha senki nem jelentkezik leszedetjük "szedd magadban", aznap csoda történt :D épp a fiammal kint játszottunk, egyszer csak megjelent egy sárga kisbusz, és engem kerestek, hallották, hogy van eladó eprem. Elmentünk, megnézték, az volt az első kérdésük:" Ezt ma nem lehetne leszedni??" ez délután fél 7-kor történt. Mondom: nem tudom, de megpróbáljuk! Összeszedtem a faluban 10 embert és fél 10-re leszedtek 50 láda epret! Ez volt a holtpont (remélem többet soha nem fogok ilyet átélni :D), közben beindult a fenyő is, igaz annak több mint a fele elment, megrágták az őzek, azon tisztogatták a barkát, ugyanígy a szarvasok, volt szárazság, de eladtam belőle 2000 db-t! És ezt is beleöltem az eperbe! Tavaly már olasz fagyasztott palántát vettem 10.000 db-t. Idén 20.000 db-t, ÉS nem panaszkodok, pedig nekem is kellene fóliasátor, nagyobb kút egy kisbusz, egy kis traktor, DE nem teszem . Előtte is dolgoztam, most is, közben is, és van, hogy 2-3 órákat alszok, mert nincs idő többre, mert menni kell, vinni kell az epret, másnap a munkahelyemen meg kell jelenni, és dolgozni kell, nincs mese meg kell csinálni, mert van célom és el fogom érni...! Remélem nem veszitek nagyképűségnek, vagy bunkóságnak, de egyszerűen pozitívan állok az élethez, az emberekhez, igaz ez itt nem mutatkozik meg :), de ha sírnék, vagy azzal lennék elfoglalva, hogy másnak jobb, mert van pénze akkor nem jutnék előrébb! "szegénylegény" a fig nem megoldás mindenre...! Kedves Miklósgazda! :) Nem tudok róluk semmit, de ha lesz időm leírom, hogy miben is gondolkodunk! Szerintetek jó ötlet egy szociális szövetkezet? Megyek is holnap 4-kor kelek, addig egy kicsit alszok. Jó éjt mindenkinek!
2015.08.31. 23:28MiklósgazdaSzegénylegény szerintem ne sajnáld ezt a fig-et. Hetek óta nem is nézem,hogy áll.Igaz tavaly és most próbáltam.Tavaly elutasítottak,most még nem kaptam elutasító levelet.De isten lássa kelkemet nem bánnám ha elfogyna a pénz mire az Én pályázatomhoz érnek.Most is azért néztem fel hátha tud valaki segíteni abban ami érdekelne engem.De megint az álmodozás megy.Mindenki türelemetlen,egyik ossza a másikat,stb,stb.Reggel 5-től dolgozom estig nincs idő minden nap itt lógni.Nem tudom ki irta,hogy sz@ré-h#gyé adják oda a türelemetlenek a terméküket.Jól látja.Nem is tudom némelyik ember látott már termőföldet vagy csirkét,disznót ebben az életben.Jobb lenne mig sirnak meg nyavajognak DOLGOZNÁNAK.Lehet utálni de teszek rá.Na ez már nekem is fárasztó pedig egy nyugodt természetü ember vagyok.Na jó éjt. MÁS:Hasutas vagy valaki hallottam a Bantesz szövetkezetről a honlapról nekem nem sok minden jött le.Tud valaki róluk valami közelebbit.Telefonon nem lehet elérni őket e-mailre nem válaszolnak.Ha valaki tud róluk valamit megirná?Előre is köszönöm.
2015.08.31. 22:46szegénylegényHa hozzáfűz valaki valamit, ha nem, az elmúlt 5 évbe tapasztaltam egy-smást, itt is mennyire válaszolnak az én kérdésemre. 2011 óta kisérletezek ezzel a fiatal gazda pályázattal, akkor lemondtam rólla, mert lebeszéltek, meg vizsgálódtam... 2012-ben kisebb önerőből elkezdtem kendermagos csirkét nevelni, 2013-ban a földemre igényeltem. 2014-ig tengődtem,MUNKAHELYRE kényszerültem, 12 órában nyomom, csirkét is abbahagytam mert nincs rá erőm... vártam hogy az eladó két ingatlan HÁTHA elkel, abból gondolván gond nélkül elkezdhetnék marházni meg anyakocázni, nem történt semmi. 2015.elején nagy elánnal elhatároztam: Megpróbálom megigényelni a Fig-támogatást újra, hát gebaszos az egész mert már igyényeltem MVH-s támogatást( ugye a földemre 2013-ban) Mondom fasza... Na a tanyaprogram hátha. júniusban. Háát.. iksz ipszilon önerő, kell hozzá , meg vegyek fel hitelt és utófinanszírozzák a kiírt támogatást.. Mondom jólvan, ez a kis pénz vagy bukta vagy nem. Szóval hagytam azt is.. Várom az ingatlan elkeljen továbbra is szerintem abból el merem újra kezdeni az egészet.... De a FIG? Na kezdek kiábrándulni belőle. Na most már meglévő üzemméret kell. No és ez akkor így mióta kezdő támogatás Fiataloknak?? HA már meglévőnek (6000-25000 sta) vagy mi lennie kell? Akinek talán annyi van nem is igényel, van hozamképes gazdasága stb... Nekem csupán az a rohadt 3-6 millió kéne (ugye a termelő eszközre, állatra)és belevágnék ( Tanya ólak istálló terület megvan) Na ez a probléma a magyar mezőgazdival... további szép estét
2015.08.31. 22:35pályáztamTisztelt Felhasználó! Értesítjük, hogy a Kormányzati Portálon és az Ügyfélkapun 2015. szeptember 1-én kedden 0 óra 15 perctől 8 óráig karbantartás lesz. Ezen időszak alatt a Kormányzati Portál, valamint az Ügyfélkapu alá tartozó honlapok és szolgáltatások nem lesznek elérhetőek. Szíves megértését és türelmét köszönjük.
2015.08.31. 21:24StevenMTZ: kicsit bővebben ki tudod fejteni ezt a bebukásos történetet, vagy egy linket dobni. Köszönöm.
2015.08.31. 21:10MTZ50Még hogy nem lesz keretemelés :D nagyon vicces gyerek vagy nem olvastad véletlen a kormany.hu-n hogy beborult az egyik legnagyobb támogatási összeget nyerő szoc szövös pályázat. És még ezen kívül hány mvh-s pályázat bukott amelyben nem tudták lehívni legalább a projekt 50%-ig a pénzt ez mind-mind inkasszó amit tudnak mentenek és hozzáteszik a forrásokhoz. Ha nagyon akarnák csak a beborult projektekből minden érvényes fig pályázat nyerhetne...
2015.08.31. 19:30nagykoA tanyapályázat az ebbe a kalapba tartozik? Olyat hallottam, hogy az nem eu-s pénz és ott nem várható keretemelés. Annak ellenére, hogy ott még brutálisabb a túljelentkezés, mint a fig-nél.
2015.08.31. 18:32pályázóErre a kézszáz MRD-ra már a kiirt pályázatok és a nyertes határozatok várnak,nem ennyi maradt!Tanya,kertészeti gép,stb.Kertészet okt 15 a kifizetés határideje!
2015.08.31. 17:34FeandrasEz 200 milliárd talán tényleg jó hír, mert akkor maradt bőven pénz a FIG-re és reméljük a legjobbakat. Egyeseket tényleg nem értek , hogy nem tudnak ennyi a seggükőn űlni, az árutokat is amit termeltek azt is hugyér fosért adjátok majd csak gyorsan szabaduljunk meg tőle. Kicsit úgy érzem inkább csak a zsebb legyen tele mintsem hogy munkát várják. Én meg mondom öszintén, hogy a nagyrészét MZG akarom fektetni , de oda is teszek pénzt belőle ahol fial, minden lehetőséget ki kell használni sok sikert mindekinek! Ami még nagyon zavaró az az hogy itt hogy a p.ába lett ennyi technikus, én kemény 2 évig tanultam + előtte a érettségiig 4 éven át és így jutottam a tehnikusí képesítésemhez, ezek meg 2-3max 7 napon belűl megkaptákm remélem el kaszálják azokat akik csak pénzt raktak ebbe a OKJ képzésbe!
2015.08.31. 16:04alexhttp://www.kormany.hu/hu/miniszterelnokseg/europai-unios-fejlesztesekert-felelos-allamtitkar/hirek/8000-milliard-forint-felett-az-unios-kifizetesek
2015.08.31. 15:14zeusz79Úgy gondolod, hogy nem lesz keretemelés, vagy úgy tudod?
2015.08.31. 15:12Farmergirl Most volt egy nyilatkozat nézzétek meg a kormány.hu-n még kétszáz milliárd maradt az előző ciklusbol.. Ez talán jó hír ;)
2015.08.31. 15:12kicsibKeretemeles szinte kizart???? Ezt mire alapozod?
2015.08.31. 15:01valaki Igen Zsozsókám a határidő, de az nem rájuk vonatkozik😃. Amugy meg ma éjfélkor járnak le a gépbeszerzési pályázatok ameddig azt nem látják pontosan addig ugysem mondanak a fiatalgazdárol semmit. Keretemelés szinte kizárt.
2015.08.31. 14:37zeusz79HM! Hát felhívtam a megadott számot, ahol nekem is az 1-2 hetet mondták!
2015.08.31. 14:18zsozsóma vagy volap hirdetés hivni kell a megadott számot és el mondják mindenkinek a 90-nap letetlt ők is tudják
2015.08.31. 10:02valakiEzt a számot hívtam most (1) 374-3603 és azt mondták nincs még ponthatár és előreláthatólag 1-2 hétig még nem is lesz! úgy hogy nyugi!
2015.08.31. 09:08zeusz79Csak Össze jön 2016 decemberre, még a fogyatékosoknak is?
2015.08.31. 08:56MátragyöngyeNekünk az első évre lényegében megvannak a vállaltak ha sikerül a pályázat, még két borjút kell venni és az első év EUME szempontból pipa. Én amikor még raktuk össze a pályázati anyagot, készítettem egy excel táblázatot állatfajokra lebontva, létszám, típus (anya, gida, stb), janinak abban igaza van, hogy nagy a játéktér, átlagot kell figyelni, de az ENAR rendszerben regisztrált állatot fogadnak csak el, meglévő, de nem regisztrált állománynál annak azért van átfutási határideje, orvosi igazolások stb.
2015.08.31. 08:39janiNyilván, de a példa nem is ezt szemléltette. A lényeg a mozgástér, ami szerintem sok, de minden esetre ad lehetőséget a megvalósításra. A vállalás valójában egy szám, a miként pedig lehet bármi.
2015.08.31. 08:37mariannSziasztok.alul mikor az ügyfél kapun beléptek mit jelent fehér kockába az a dátum?
2015.08.31. 08:36mariannSziasztok.az ügyféloldalin alul egy kiskocsmájába mit jelent az a dátum?
2015.08.31. 08:32acsbjani: Ugyan az igen, csak nem mindegy, hogy hirtelen 1 tehenek kell megvenni vagy 365-t ;)
2015.08.31. 08:23janiAcsb, igen. Én is ezt írtam. Tehát ha valaki fél évnél kezdi a megvalósítást, akkor duplázik. Ezt írtam, hogy egy tehén/év, vagy 365 tehén /1nap. Ugyan az. Nem? Más, hogy 20%eltérés engedélyezett és a 4. évig, ez a 20% nem probléma. 4.évben kell csak vigyázni, hogy oké a 20% eltérés a vállalt euméban, de 10 alá nem célszerű csúszni, mert akkor vissza 10000 €... Mozgástérbe pedig ott van az is, hogy a tervhez képest mindenk azzal kezd amivel akar. Csak a vállalt eume-20% legyen meg és a vállalt lakhely, távolság.

Lapozás
Következő oldal Következő oldal
Oldalak
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87

Vissza

Keresés
 

Fórum
nocsak: 2016 évtől kistermelői, családi gazdaságok feldolgozott termékeik védelmében, népszerűsítésére, piaci helyzet javítására tervezett intézkedések. Minden multinacionális élelmiszer forgalmazó köteles üzletében kialakítani kistermelői standokat minimum 70nm...
hasutas: Nem bántásképpen, de írok neked "szegénylegény", természetesen meg lehet sértődni, illetve lehet ócsárolni is... Valahol ilyen a magyar ember, megpróbálta, nem jött össze,-panaszkodik, ez kell- az kell, de ha lenne, ez meg az akkor biztos jó lenne, na...
Miklósgazda: Szegénylegény szerintem ne sajnáld ezt a fig-et. Hetek óta nem is nézem,hogy áll.Igaz tavaly és most próbáltam.Tavaly elutasítottak,most még nem kaptam elutasító levelet.De isten lássa kelkemet nem bánnám ha elfogyna a pénz mire az Én pályázatomhoz...
szegénylegény: Ha hozzáfűz valaki valamit, ha nem, az elmúlt 5 évbe tapasztaltam egy-smást, itt is mennyire válaszolnak az én kérdésemre. 2011 óta kisérletezek ezzel a fiatal gazda pályázattal, akkor lemondtam rólla, mert lebeszéltek, meg vizsgálódtam... 2012-ben...
pályáztam: Tisztelt Felhasználó! Értesítjük, hogy a Kormányzati Portálon és az Ügyfélkapun 2015. szeptember 1-én kedden 0 óra 15 perctől 8 óráig karbantartás lesz. Ezen időszak alatt a Kormányzati Portál, valamint az Ügyfélkapu alá tartozó honlapok és...
Copyright Impresszum Jogi nyilatkozat
EMVA Vidékfejlesztési Tanácsadó Kft. 2100 Gödöllő, Ady Endre sétány 28. Tel/fax.: 70/609-3094 fax: 28-420-590 E-mail: info@emva.hu
webáruház készítés, szoftverfejlesztés