Főoldal Cégünkről Szolgáltatásaink Elérhetőség Referenciák Hírek Fórum
Friss hírek
Ingyenes pályázatfigyelés
EMVA támogatási intézkedések
EMVA leírása
Aktuális intézkedések
Álláslehetőség
EMVA Tudástár
Letölthető dokumentumok
Gyakran feltett kérdések
Kérdőív
AVOP
Fogalomtár
Hasznos linkek
Publikációk
Gépkatalógus
Médiajánlat
2014-2020
 
Feliratkozás
Az Ön neve:

Az Ön e-mail címe:

Az Ön lakcíme:

Adja meg a képen látható betűket!
Leiratkozás
Az Ön e-mail címe:

Feltöltés alatt!
 
Fórum
Hirdetés

Itt hozzászólhat a témához!

Fiatal gazdálkodók induló támogatás (jogosultság, támogatás módja, végzettség, stb.)

LétrehozásBeküldőBejegyzés
2015.05.23. 10:41FIG2015Kedves Jucuss, köszönöm. De az idei pályázatban ez nem jelent plusz pontot, ugye? Kecskézni akarok, ott pedig nincs TÉSZ, TCS. Mondjuk ha lenne, sem rajtuk keresztül szeretnék értékesíteni.
2015.05.23. 10:28JucussKedves FIG2015! TÉSZ-hez, termelői csoporthoz történő csatlakozási szándéknyilatkozatot mindenképpen előnyt jelent! Ez még nem jelenti azt, hogy csatlakoznod is kell és ettől még nem leszel TÉSZ tag, ez csak a szándékodat rögzíti papírra. Aztán a későbbiekben tudsz csatlakozni, ha megnyered a pályázatot. ÜDv!
2015.05.23. 10:02RobiSziasztok. Idei fiatal gazda pályázat elado, teljes pályázati anyag, pénzügyi tervvel együtt. Profi pályázat íróval irattuk. Mi azonban visszaléptünk igy nem tudjuk hasznosítani. Ár 30 000 Ft. (Mi ennek a 3 x osát fizettük ki érte, szarmyasra lett irva.
2015.05.23. 09:58sok sikertMindenki akkor beszéljen ha már legalább 1 évet megtapasztalt belőle miután megnyerte. Én most vagyok azon hogy eladok mindent aztán vissza adom a pályázati pénzt. Ami egyébbként hitel. Már irtam az mvh nak. Ha lehet vissza adom. Ennek csak a neve indulo támogatás. Mi támogatjuk őket 5 éven keresztül de mindegy. Sok retek cigányt is segitünk eltartani. Segédmunkást nem találtam 2 napra me aztmondja nem jön me bevan hívva, közmunka program a támogatás nem a fig!! Nem merünk a párommal babát válalni, de a 16 éves cigánylányok bemerik vállalni. Támogatás? Ki támogat kit? 9 hónap alatt 2 milliót fizettem papirmunkára... Bürokrácia, akkor ki támogat kit? Ha hitelt vettem volna fel maradtam volna őstermelő, évi 1.000.000 huf megmarad! Tanultam a káromon. Dolgozni kell és fogok is heti hét napot, de nem mindegy hogy miért és kiért...
2015.05.23. 09:47MátragyöngyeMi megpróbáljuk a pályázatot idén is, tavaly a saját magunk által írt pályázat - hasonlóan Miklósgazdához - a pénzügyi terven csúszott el elírás miatt, egyébként nyert volna. Most profira bíztuk, persze így sem biztos, hogy nyerünk. De az esélyt megadjuk magunknak. Mi is saját magunk raktuk össze lépésről, lépésre az egészet, az állatlétszámtól kezdve, a költségvetésen, marketingen át, mindent átrágva 8x. Így is lehet bukni, hiszen mezőgazdaságról beszélünk, rengeteg kockázati elemmel. De én úgy gondolom, ha szorgalmasan, szívvel lélekkel, folyamatosan tanulva építi az ember a saját kis vállalkozását meg lehet csinálni. Mindenki tudja (remélem), hogy nem sétagalopp és nem egy lottó nyeremény hullik az ölébe nyertes pályázat esetén, hanem kemény munka vár rá. Teljesen nulláról, nulla tapasztalattal véleményem szerint senki ne vágjon bele és ne hagyja magát belekényszeríteni senki ponthajhász pályázatírók (tisztelet a kivételnek) által összerakott teljesíthetetlen tervekbe. Mindenkinek sok sikert, ha idén sem sikerül nekünk, akkor is igyekszünk megvalósítani az álmainkat, bár kicsit lassabban haladunk majd vele :)
2015.05.23. 09:25próbálkozóTeddy. Ez annak a fajtának való, aki kitudja használni. Ilyen egyszerű.Azért pályázat, nem nyeremény....
2015.05.23. 08:52FIG2015Már több helyen olvastam ezt a felvásárlói szándéknyilatkozat problémát. De a pályázati anyagnál nem találkoztam vele. Tud erről bárki bármit mondani/írni? Köszönöm.
2015.05.22. 23:44Atesz32Mármint nekem nem való?
2015.05.22. 23:39Teddy bearNem akarok senkit sem megbántani, de ez a pályázat nem a magatokfajtának való. Nagyon nem vagytok képben...
2015.05.22. 23:36Atesz32Próbálkozó. Örülök a soraidnak! Tényleg! És tudom min mehettetek keresztül,hasonló cipőben járunk most a feleségemmel. Német piacot keresünk éppen...hát meg kell mondjam nem sok támogatást kapunk,de kit érdekel.Úgy is megtalálom azt az utat!
2015.05.22. 23:10próbálkozóBizony, bizony. Én is tennék egy gondolatot. A világ sokat változott. Én elismerek minden régen gazdálkodót, termelőt. De! A mai világban nem sokat ér az, aki jól tud termelni, ha nincs piaca. Ha mindent tökéletesen csinál, de nem tud továbblépni a nagybanin és a felvásárlón. A multik egyik nagy ereje is az volt, hogy megkeresték a hozzáértő embereket, akik hozták az igazi szakmai részt. Neked( pályázat nyertesnek) megvan az eszközöd, hogy felépíts valamit. Ezt a pénzt egyedül hasznosan felhasználni, azt jól irányítani nagyon nehéz. Amíg az állatok mellett, földeken, vagy a fóliában vagy nincs időd eladni amit termelsz. Szervezni, keresni kell a piacot. A nagy tálhoz úgy kell férkőznöd, hogy te legyél ott először vagy ellökni a nem oda valót. Erre idő szükséges, nagyon sok idő. Arra nevelték a társadalmat, hogy a felállított korlátok között mozogjon és gondolkodjon. Át kell lépni ezt a korlátot és kitörni. Ha nem beszélsz nyelvet, keress olyat aki beszél. Ha nem tudod hogyan termelj epret, keress olyat, aki tudja. stb..stb... A saját példám adott nekünk erőt. Ezelőtt 4 évvel elkezdtünk egy dolgot. Azt se tudtuk, hogy hogyan is működik. Azt tudtuk, hogy külföldön jó a piaca. Nyelvet nem beszélünk és azt se tudtuk hogyan működik az adminisztratív része. Mára több Európai országból baráti kapcsolataink vannak és a régi emberkék , akik jöttek a nagy bölcs " tapasztalatukkal" mára a legnagyobb irígyeink. Sőt! Aki a kezdeti pancserságunkat kihasznlta az kért tőlünk segítséget. Ma sem beszélünk nyelveket, de jót és tisztességes dolgot biztosítunk. Olyanra merünk garanciát vállalni, amire kevesen mernek. Rengeteget tanultunk és rengeteget olvastunk. Ott tartunk, hogy a tengerentúlról is kaptunk bizalmat. Sokat mosolygunk párommal, mikor jön egy mail pl. Franciaországból " hitted volna, hogy ez velünk megfog történni? " " hitted volna, hogy ezt elérjük?". De ezt azért értük el, mert 7 éve olyan szegények voltunk, hogy Boldogok voltunk, mikor 350ft- ért tudtunk lecsókolbászt venni.10 ft- ért meg zsemlét és úgy nem kellett már kenyér. Ha él bennetek az az élniakars mint bennünk élt, megcsinljátok!!!!
2015.05.22. 22:31Atesz32Leírnám én is a gondolataimat ezzel a vállalkozósdival kapcsolatban. Olvastam 1-2 embernél már,hogy jajj de rossz ez az egész. Nem értek egyet Veletek.Egyáltalán nem. 1 éve készülünk a fiatal gazda pályázatra. Akkor megírtuk a saját üzleti tervünket.Minden apró részletet tartalmaz.Az kell! Mese nincs. Ha csak fejbe raktad össze az úgy nem megy! Vannak dolgok amiket érdemes megfogadni és ezt Tőlem sokkal tapasztaltabb vállalkozók mondják nem én.Bár teljes mértékben egyet értek velük. Amit csak lehet ki kell szervezni. Értem ez alatt a marketinget(NAGYON FONTOS),könyvelés,beszerzés,a napi munkafolyamat. Ha a napi ügyekkel is Neked kell foglalkozni akkor nincs idő a vállalkozás fejleztésére.Ne üzemeltess!Fejlessz.Tanulj.A mai világban nem elég a "régi bevált módszer" Haladni kell a korral.Márkát kell építeni!Alkalmazottat tény,hogy a pályázati kiírás szerint vállaltunk de az első perctől lesz felvéve alkalmazott.Ő nem azért van,hogy a pénzt vigye,hanem,hogy termelje.
2015.05.22. 22:22JucussTibor-nak válaszolva: ha egyetemi végzettséged van, akkor értelemszerűen egy BSc-t már nem kell bevállalni, hiszen az egyetemi/MSc magasabb szint. Idén lehet utoljára pályázni úgy, hogy ahogy írtad, a nulláról indulsz! Jövőre más paraméterek fognak megjelenni a kiírásban, ebben a formában az idei az utolsó lehetőség. Hajrá! :)
2015.05.22. 21:25sok sikert2014ben nyertem, szeptember óta vagyok EV! Ez idő alatt: 480.000 ft járulék + 500.000 ft pályázatírói sikerdíj! + kötelező tagsági díjak (pl TÉSZ, NAK, stb) meg uniós tábla a telephelyre 130.000 ft! + Könyvelési díj 63.000 = 1.173.000 HUF ezek elkerülhetetlen dolgok voltak és lesznek a jövőben is, És még akkor nagyon sok mindent nem is számoltam, rengeteg közbenjárás, ide 2.000 ft oda 7.000 ft, stb... Egy kibaszott biciklivel járok, csak traktorom van, sajnálok és félek megvenni egy 150.000 ftos suzukit is meg tudom hogy a havi kiadásom mivel INDULÓ vállalkozás nem tud a havi 200.000 alá esni. csak azt veszem meg amit nagyon muszáj, és amiről csak lehet mindenről a lehető legtöbb helyről árajánlatot kérek. Állattenyésztésre adtam be, legalábbis a fő bevételi forrás a jószágbol lesz, (+kicsi föld). 280 db anyajuhot vállaltam, jelenleg van 138 db, és belátom nem fogom tudni teljesiteni a pályázatban leirtakat akármennyire is probálkozok. Kibaszott sok a kiadás. Felelőtlenség volt? Az, a bürokrácia, a felesleges kiadás, amiért csak papirokat tologatnak irodában de értelme nincsen én tíz meg százezreket adok ki. Lehet szidni hogy akkor minek adtam be, meg hogy akkor adták volna másnak, higyjétek el, egyet értek ezzel. De nehogy pár hónap és tiis megtapasztaljátok mirőlis beszélek. SOHA egyetlen éjszaka nem telik el úgy hogy éjjel 1 órakor ne kelnék fel gondolkozni és már vissza nem tudok aludni az idegtől. Legszivesebben eladnám a házamat hogy vissza adjam ezt a szemét PÁLYÁZATOT ami egyébbként egy nagyon rossz kamatozású hitel!!
2015.05.22. 21:00janiTinky gratula! ez már kb a cél egyenes!!!!! Kívánom hogy finish után is ezzel, vagy azzal foglalkozz amivel szeretnél! Mesélsz majd?
2015.05.22. 20:59janijMiklósgazda- feldolgozó: a "következő" ciklus pénzek felhasználása közt van egy olyan tervezet is, mely a mezőgazdasági vállalkozások nem mezőgazdasági tevékenységét célozza... pl feldolgozó, befőző üzem... ez szintén 40000 euro volumen lesz... Reméljük valóra is váltja Kiss Miklós Zsolt ezen ígéretét!
2015.05.22. 20:00MiklósgazdaTinky gratula ezek szerint lassan túl vagy rajta.
2015.05.22. 19:55MiklósgazdaSziasztok.Dakota ez a cikk vagy 10 napja nagy port kavart. Tényleg ÖSSZE KELLENE FOGNI GOMBÁSOK és piacot keresni.Laskások és csiperkések külön-külön.De ez a cikk a gomba farmokról szól és nem a kistermelőkről.Szeretnénk mi is idáig eljutni egyszer de csak össze fogással és kiépített piaccal lehet.Valaki kérdezte,hogy a feldolgozás kijön-e ebből a pénzből -- nem jön ki !!!!! Össze fogással és társulással lehetne.De csak lépésről lépésre haladjunk.Nem kell fejjel menjünk a falnak.Hozzá állás kérdése az egész.
2015.05.22. 19:39haki88Tisztelt Forumozok! Lenne egy kérdésem! Azt hallottam megváltozott a hátrányos helyzetű települések listája. Hol találom meg azt a határozatot ami tartalmazza mely járások estek ki! Előre is köszönöm!
2015.05.22. 19:35Tinky10%-os kifizetési kérelmem átváltott jóváhagyottra 05.22-es dátummal...
2015.05.22. 17:37dakotaolvasni és véleményezni tessék: http://www.gombaforum.hu/2015/technologia/gombatermesztes-tanacsok-fiatal-gazda-palyazaton-induloknak/
2015.05.22. 17:13PiratebeeSegítség valaki! A G1010 01 nyomtatvány akkor is kell ha van már regisztrációs számom és nem változott semmilyen adat? A főlapon nem találok a hátrányos helyzetű településre vonatkozó kérdést van valahol ilyen?
2015.05.22. 15:25mcan.....Sziasztok. Ilyen szándéknyilatkozat mintát (pl: gyümölcs felvásárlásról), tudna nekem küldeni valaki. Nagyon megköszönném.
2015.05.22. 15:15Zé..Szerintetek ellenőrzik a szándéknyilatkozatok valóságtartalmát vagy mindegy, hogy milyen cég adja?
2015.05.22. 14:57vinnyTudja vki, hogy a korábbi években mik voltak a ponthatárok?

Lapozás
Következő oldal Következő oldal
Oldalak
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673 674 675 676 677 678 679 680 681 682 683 684 685 686 687 688 689 690 691 692 693 694 695 696 697 698 699 700 701 702 703 704 705 706 707 708 709 710 711 712 713 714 715 716 717 718 719 720 721 722 723 724 725 726 727 728 729 730 731 732 733 734 735 736 737 738 739 740 741 742 743 744 745 746 747 748 749 750 751 752 753 754 755 756 757 758 759 760 761 762 763 764 765 766 767 768 769 770 771 772 773 774 775 776 777

Vissza

Keresés
 

Fórum
FIG2015: Kedves Jucuss, köszönöm. De az idei pályázatban ez nem jelent plusz pontot, ugye? Kecskézni akarok, ott pedig nincs TÉSZ, TCS. Mondjuk ha lenne, sem rajtuk keresztül szeretnék értékesíteni.
Jucuss: Kedves FIG2015! TÉSZ-hez, termelői csoporthoz történő csatlakozási szándéknyilatkozatot mindenképpen előnyt jelent! Ez még nem jelenti azt, hogy csatlakoznod is kell és ettől még nem leszel TÉSZ tag, ez csak a szándékodat rögzíti papírra. Aztán a...
Robi: Sziasztok. Idei fiatal gazda pályázat elado, teljes pályázati anyag, pénzügyi tervvel együtt. Profi pályázat íróval irattuk. Mi azonban visszaléptünk igy nem tudjuk hasznosítani. Ár 30 000 Ft. (Mi ennek a 3 x osát fizettük ki érte, szarmyasra lett irva.
sok sikert: Mindenki akkor beszéljen ha már legalább 1 évet megtapasztalt belőle miután megnyerte. Én most vagyok azon hogy eladok mindent aztán vissza adom a pályázati pénzt. Ami egyébbként hitel. Már irtam az mvh nak. Ha lehet vissza adom. Ennek csak a neve indulo...
Mátragyöngye: Mi megpróbáljuk a pályázatot idén is, tavaly a saját magunk által írt pályázat - hasonlóan Miklósgazdához - a pénzügyi terven csúszott el elírás miatt, egyébként nyert volna. Most profira bíztuk, persze így sem biztos, hogy nyerünk. De az esélyt megadjuk...
Copyright Impresszum Jogi nyilatkozat
EMVA Vidékfejlesztési Tanácsadó Kft. 2100 Gödöllő, Ady Endre sétány 28. Tel/fax.: 70/609-3094 fax: 28-420-590 E-mail: info@emva.hu
webáruház készítés, szoftverfejlesztés