Főoldal Cégünkről Szolgáltatásaink Elérhetőség Referenciák Hírek Fórum
Friss hírek
Ingyenes pályázatfigyelés
EMVA támogatási intézkedések
EMVA leírása
Aktuális intézkedések
Álláslehetőség
EMVA Tudástár
Letölthető dokumentumok
Gyakran feltett kérdések
Kérdőív
AVOP
Fogalomtár
Hasznos linkek
Publikációk
Gépkatalógus
Médiajánlat
2014-2020
 
Feliratkozás
Az Ön neve:

Az Ön e-mail címe:

Az Ön lakcíme:

Adja meg a képen látható betűket!
Leiratkozás
Az Ön e-mail címe:

Feltöltés alatt!
 
Fórum
Hirdetés

Itt hozzászólhat a témához!

Fiatal gazdálkodók induló támogatás (jogosultság, támogatás módja, végzettség, stb.)

LétrehozásBeküldőBejegyzés
2014.04.23. 12:35KsikHajni - Természetesen lehetsz, bármilyen felsőoktatási hallgatói jogviszonyod lehet, nappalis is!
2014.04.23. 08:38HellerValaki tud szimpatikus TSZ-ről, ahol még szóba is állnak az emberrel? Ahol esetleg fiatalabb a vezetőség, nagy szükség lenne a vérfrissítésre. Legutóbb az összesnek írtam az országban, de a többség nem is válaszolt, vagy olyan feltételeket szabtak, hogy csak na...! Igazából csodálkozom, hogy vannak tagjaik...ennyire rá lennének szorulva a termelők? Vagy a tudatlanság miatt gondolják, hogy csak ez az egy út van az értékesítéshez... Na mindegy, jól jönne a z innen beszerezhető pont is...
2014.04.23. 07:52HajniSziasztok! Szeretném megtudni, hogy fiatal gazda nyertes pályázat mellett, járhatok-e felsőoktatási intézménybe, nappali tagozatra. Ha igen, akkor csak mezőgazdasági irányú diplomát szerezhetek, vagy tanulhatok máshol is. /Mivel a gazdaságomban teljes munkaidőben kell dolgozni, főállású mezőgazdasági termelőként./
2014.04.22. 17:50mgkt04Sziasztok! Szerintetek van értelme 6 hektár földdel elindulni a fiatal gazda pályázaton, ha kilátásban van, hogy évek alatt még hozzájöhet kb. 15 hektár? Kukorica-napra-búza lenne benne. Anyajuh is van 50 db. Valamint egy családi gazdaság átadhatja/átírhatja egy olyan föld használatát a Fiatal gazda nevére, ami nem a rokonság tulajdonában van?
2014.04.22. 15:27KisvadaszSziasztok! Van valaki olyan aki nyúltenyésztésből adott be fiatal gazda pályázatot?
2014.04.22. 09:15MVH=ÁVHKedves Zümmer! Ami az itt promózó pályázatírókat illeti, még hagyján, hisz voltaképpen ezen fórum igen tisztelt üzemeltetője is egy pályázatíró cég. Viszont, a pályázatírókkal kapcsolatosan én arra volnék nagyon kíváncsi, hogy kuncsaftjaik hány %-a nyert, és ezekből a "nyertesekből" mennyit vadászott le utólag az emvéhá... 5 év távlatában, hány olyan nyertesük van (én kb. a fél megyéből 2 ilyen embert ismerek!!!), akinél ténylegesen ott maradt az ominózus 40E euró, és így egy kis plusszal tudtak kijönni ebből a kalandból? Mondjuk az is érdekes kérdés volna (ez a pályázókhoz), hogy mielőtt belefogtak volna, hány %-uk vette a fáradtságot, hogy egy jó könyvelővel, adótanácsadóval alaposan végigszámolja az 5 évet előre... Én végigszámoltam még anno és arra jutottam, hogy a 40E euró-nál -pláne a jelenlegi vérszívó adórendszerrel és gyomorforgató emvéhás hozzáállással- nincs semmi értelme, 70E-nél (román szint) már TALÁN megfontolandó lenne.
2014.04.20. 20:58Pályázatìrás.euElsősorban Tolna megyében Fiatal gazda pályázat megírását vállaljuk. Cégünk munkatársai 7 éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek pályázatírás, teljes körű projektmenedzsment terén. Érd.: palyazatiras.eu@gmail.com
2014.04.19. 11:31MVH ellenőrzésekMVH ellenőrzések mindig is lesznek, és nehogy azt higgyétek, hogy nem fognak büntetni. A 2008-as gazdák közül egy visszamenőleges jogszabállyal szivattak majd 400 embert. (olyanról is hallottam, hogy a teljes összeget visszakérték) Szóval megkapjátok a 90%ot, ez kb 10m ft, elköltitek, befizetitek az áfa-t, fizetitek a járulékokat, évente 1mft. 5 év alatt 5mft+ az áfa kb 3m ft. 4 év múlva találnak valamit, és visszakérik a támogatás 20-50%-át... és ezek a hülye kitételek, 20km-nél nem lakhatsz messzebb a terület legtávolabbi pontjánál, tartani kell a bevételt, az arányokat, az MVH nagyon könnyen fog fogást találni rajtatok... és senki nem tudja, mi lesz 4-5 év múlva. Ez az egész megint arra megy ki, hogy aki közel ül a tűzhöz, adjanak nekik pénzt, őket úgysem fogják nyaggatni, aki meg esetleg külsős, azt meg megfingatják majd. kitartás és figyelem, és figyeljétek a jogszabályokat, meg a változásokat, meg a változtató jogszabályokat változtató jogszabályokat is. Hülyeség, amit ezek csinálnak, az egyik jogszabályt 4 év alatt kb 10-szer foltozgatták.
2014.04.18. 19:49Fiatal gazdaKeressetek meg privátban e-mailen elérhető vagyok.
2014.04.18. 19:12ZümmerÉs még egy kis apróság..... Akik itt hirdetgetik magukat,hogy ilyen olyan pályázatírást vállalnak,azok szerintem inkább hirdessék már máshol magukat....mivel ez egy fórum azoknak,akik pályázni szeretnének,nem akik hasznot akarnak húzni másokból.Jó bornak nem kell cégér állítólag..... Én is írhatnám,hogy nálam meg 30 hordó vegyes méz kapható.......Komolyan nem értem.
2014.04.18. 19:07ZümmerKedves MVH=ÁVH! Én is így látom ezeket,amiket te is leírtál! Sajnos...Ez egy nagyon jó üzletpolitika az államnak meg a pályázatíróknak,de nem nekünk!Mit érdekli az államot,hogy te belefulladsz az adósságba meg semmid nem marad.Úgyhogy ezek után még,ha ingyen is adnák,akkor sem kellene! Maradok a kaptárvasnál és magam fejlesztgetem a kis méhészetem. Nekem ennyit nem ér az egész.
2014.04.18. 18:14PályázatosIgen, már a támogatás 90 %-ára vonatkozó kifizetési kérelem benyújtásakor csatolni kell az  egyéni vállalkozói tevékenységről a  Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala által kiállított igazolás eredeti példányát vagy hiteles másolatát. Azonban ha valakinek van főállása, akkor főállás mellett is lehet egyéni vállalkozó másodállásban. A pályázatban plusz pontot az jelent, ha a pályázó már a működtetési időszak 3. vagy 4. évének kezdetétől vállalja a főállású egyéni vállalkozói tevékenység folytatását. Ha már a 3. évtől vállalja, akkor 16 pontot kap, ha a 4. évtől, akkor 13 pontot.
2014.04.18. 15:01pályázó87Fiatal Gazda pályázattal kapcsolatosan, nem teljesen egyértelmű számomra, hogy a gazdának a vállalkozást mikor kell létrehoznia? Már a pályázat benyújtásakor? A támogatási rendelet szerint az első kifizetési kérelem (90%) benyújtásakor már biztosan rendelkezni kell vállalkozói jogviszonnyal, ugyanis ezt is csatolni kell az MVH számára. Köszönöm a válaszokat!
2014.04.18. 11:05MVH=ÁVHKedves Zümmer, Isten hozott a valóságban! Pár éve mondjuk ezt már páran, de mindenki magasról tesz rá. Aztán a hurrá optimista "nyertes", pár évre rá itt sír, hogy milyen p@tkány, büntetésre kihegyezett ellenőrzést, utólagos jogszabály alkalmazást kapott a nyakába és kérdez minket, és hogy ki ismer egy jó ügyvédet. Mi régi motorosok pedig, megveregetjük egymás vállát, hogy mi szóltunk előre... Elég elolvasni az alábbi rózsaszín ködös hozzászólásokat és már látszik előre, hogy ha mind nyernének is, 90-95%-uk részben-egészben belebukna. De, hogy valami pozitív dolgot is írjak végre, hallottam egy "biztos" módszert erre a pályázatra. Nevezetesen: mindent vállalj be, hogy nyerj, majd amikor bebuktat az mvh, írasd át minden értékedet a családodra és -legalább papíron- tűnj el az országból! Elévülés után szeretettel várunk... A poén az, hogy ezt egy olyan országos hírű állattenyésztő család sarja mondta pár hete, aki múltkor nyert -és bár üzemmérete, háttere kb. 10 pályázatra is elég volna-, de... végül őt is megszívatták!
2014.04.18. 08:37PályázatosA pályázat pontozási szempontjai és egyéb részletei itt találhatóak: http://palyazatiforum.hu/ Szabolcs és Hajdú megyében vállalom a pályázat megírását több mint 10 éves tapasztalattal. Érdeklődni: palyazatiforum@gmail.com
2014.04.17. 20:19ZümmerÜdv mindenkinek! Én csak annyival járulnék hozzá az itteni hozzászólásokhoz,HOGY- 5 éve,hogy méhészkedem ezért én is igénybe szeretném venni ezt a támogatást.Csakhogy épp ma közölte a pályázatíróm s könyvelőm is egyben,hogy ha a méhészet mellé bevállalom az állattenyésztést,vagy földművelést,vagy netán gyümölcsöst vásárolnék,akkor talán nyerhetnék is.Mert csupán méhészetre el sem fogadják azt. Na tehát akinek nincs semmije csak mint pl. az én esetemben a méhek,akkor azok a méhészek akik fel akarnák venni mire számítsanak???Amit megkapok pénzt azt egyből költsem kert vásárlásra meg gépek stb.. (megjegyzem hülye vagyok a mezőgazdasághoz) Ja és vállalni is kell kb a 60%-át,hogy ezek közül valamelyik adja a fő megélhetésemet.Marad 40 a méhészetre,amire már amúgy is rá vagyok állva,kérdem én hogy is van ez?? Az én meglátásom szerint az államnak nem az az érdeke,hogy te jól járj,hanem legyen minél több ilyen amatőr akiket aztán különféle kritériumokkal el lehessen taposni.Oké jól hangzik,hogy húúú 12 millió....de akinek nincs jó pár hektár földje meg még esetleg méhészkedik is az bele se fogjon ebbe.Aki meg nulláról akarja kezdeni az felejtse is el.Csupán azt nem értem,hol marad ilyenkor a drága miniszterünk aki azt nyilatkozta,hogy a méhészeket kiemelten kezelik....hát nem úgy tűnik!! Nem csak a föld túrás meg a veteményes körül forog ám a világ.Remélem nem sértettem meg senkit,de ez nagyon szúrja a szemem.Lenne még mit írnom,de most ennyi jutott eszembe hirtelen.Szevasztok!
2014.04.17. 16:36ZsanettÉn is szeretném tudni a pályázatíró e-mail címét, Somogy megyéből vagyok én is, az előző fiatal gazda pályázatot sajnos elveszítettem, de az idén szeretném újra megpróbálni. :)
2014.04.17. 12:00EnikőSziasztok! Segítséget szeretnék kérni abban, hogy szerintetek indulhatok fiatal gazda pályázaton ha beadtam tavaly turisztikai pályázatot, amit elutasítottak mert nem volt a bankszámlaszámom megadva az MVH regisztrációmban. (Ezt már javítottam.) Mert a kiírásban az van, hogy "agrár, vagy agrár-vidékfejlesztési célú" ez nem tudom vonatkozik-e a turisztikás pályázatra. Köszi, Enikő
2014.04.16. 14:16fiatal parasztBocsánat:Pályázatíró címét szerettem volna kérni,eltévesztettem!
2014.04.16. 14:15fiatal parasztFiatalgazda mi a mail címed?Lehet kéne kis segítség:)
2014.04.16. 13:30Fiatal gazdaSeherezádé sajnos ezzel kizártad magad a pályázók köréből. Rendelet nézz utána a mostaniban is benne van.
2014.04.16. 11:22pályázatíróFiatal gazda pályázat írását vállalom Somogy megyében 1+1%-ért. Fiatal gazda pályázaton nyertem, agrár diplomám, mérlegképes könyvelő és méhész végzettségem van. Pályázatok elbírálásával foglalkozom más területen. Érd. e-mailben.
2014.04.16. 10:27HellerAmig megvan a minimális 51 pont, addig nincs gond. Akkor lesz probléma, hogy fogyóban a keret, sok a pályázó (nyertes) és akkor már a pontok alapján szűrni kell az ügyfeleket. De tegyük fel, hogy kevés az A+B pontod, de a többiben még lenyűgözheted őket. Mindig mondják, hogy az "életképességet" is nézik, nem csak a száraz pontszámokat. Szerintem nem, míg érdektelen, unott irodisták végzik el a papírmunkát..;)
2014.04.16. 10:09ismét pályázóMit gondoltok, akinek nincs egyetemi vagy főiskolai végzettsége, megint esélytelen, mint 2012-ben. Akkor is pályáztam, tulajdonképpen csak azt a pontot vesztettem, és nem is nyertem. Most, ha első olvasatra jól látom az ÖKO gazdálkodás nincs benne. Ellentétben foglalkoztatás vállalása benne van.
2014.04.15. 19:33pályázóMinden amit az MVH-tól igényelt valaki kizáró ok!

Lapozás
Következő oldal Következő oldal
Oldalak
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523

Vissza

Keresés
 

Fórum
Ksik: Hajni - Természetesen lehetsz, bármilyen felsőoktatási hallgatói jogviszonyod lehet, nappalis is!
Heller: Valaki tud szimpatikus TSZ-ről, ahol még szóba is állnak az emberrel? Ahol esetleg fiatalabb a vezetőség, nagy szükség lenne a vérfrissítésre. Legutóbb az összesnek írtam az országban, de a többség nem is válaszolt, vagy olyan feltételeket szabtak,...
Hajni: Sziasztok! Szeretném megtudni, hogy fiatal gazda nyertes pályázat mellett, járhatok-e felsőoktatási intézménybe, nappali tagozatra. Ha igen, akkor csak mezőgazdasági irányú diplomát szerezhetek, vagy tanulhatok máshol is. /Mivel a gazdaságomban teljes...
mgkt04: Sziasztok! Szerintetek van értelme 6 hektár földdel elindulni a fiatal gazda pályázaton, ha kilátásban van, hogy évek alatt még hozzájöhet kb. 15 hektár? Kukorica-napra-búza lenne benne. Anyajuh is van 50 db. Valamint egy családi gazdaság...
Kisvadasz: Sziasztok! Van valaki olyan aki nyúltenyésztésből adott be fiatal gazda pályázatot?
Copyright Impresszum Jogi nyilatkozat
EMVA Vidékfejlesztési Tanácsadó Kft. 2100 Gödöllő, Ady Endre sétány 28. Tel/fax.: 70/609-3094 fax: 28-420-590 E-mail: info@emva.hu
webáruház készítés, szoftverfejlesztés